Itališka lazanija su rikota ir špinatais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališka lazanija su rikota ir špinatais


INGREDIENTAI:

220 g lazanijos lakštų,
200 g rikotos,
300 g špinatų,
kiaušinis,
100 g pomidorų padažo,
sviesto kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:
85 g sviesto,
85 g miltų,
750 ml pieno,
50 g parmezano,
druskos,
muskato miltelių pagal skonį.


GAMINIMAS:

Sviestą išlydykite, nuolat maišant suberkite miltus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Paskui lėtai supilkite pieną, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet laikykite šiltai.

Špinatus susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tuomet palikite atvėsti. Sūrį sumaišykite su kiaušinio plakiniu, pagardinkite prieskoniais, sudėkite špinatus ir išmaišykite. Lazanijos lakštus dėkite į sūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min.

Tada perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Kepimo indą apšlakstykite gautu padažu, tada dėkite lazanijos lakštą, jį ištepkite sūrio ir špinatų mase bei vėl apšlakstykite padažu. Taip suformuokite 3 sluoksnius.

Galiausiai ant viršaus užpilkite pomidorų padažą ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus smulkintais bazilikais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668