220 g lazanijos lakštų,
200 g rikotos,
300 g špinatų,
kiaušinis,
100 g pomidorų padažo,
sviesto kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Padažui:
85 g sviesto,
85 g miltų,
750 ml pieno,
50 g parmezano,
druskos,
muskato miltelių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Sviestą išlydykite, nuolat maišant suberkite miltus ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išeis vientisa masė. Paskui lėtai supilkite pieną, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet laikykite šiltai.
Špinatus susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tuomet palikite atvėsti. Sūrį sumaišykite su kiaušinio plakiniu, pagardinkite prieskoniais, sudėkite špinatus ir išmaišykite. Lazanijos lakštus dėkite į sūdytą vandenį ir virkite ant silpnos ugnies apie 5 min.
Tada perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų. Kepimo indą apšlakstykite gautu padažu, tada dėkite lazanijos lakštą, jį ištepkite sūrio ir špinatų mase bei vėl apšlakstykite padažu. Taip suformuokite 3 sluoksnius.
Galiausiai ant viršaus užpilkite pomidorų padažą ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti papuošus smulkintais bazilikais.