Itališka lazanija su trijų rūšių sūriais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Itališka lazanija su trijų rūšių sūriais


INGREDIENTAI:

220 g lazanijos lakštų,
425 g rikotos,
680 g mocarelos,
100 g parmezano,
450 g maltos jautienos,
svogūnas,
saldžioji paprika,
2 skiltelės česnako,
400 g konservuotų pomidorų,
2 šaukšteliai raudonėlių,
10 g petražolių,
800 g pomidorų padažo,
15 ml baltojo vyno acto,
šaukštas cukraus,
alyvuogių aliejaus kepti,
druskos,
česnako miltelių pagal skonį.


GAMINIMAS:

Lakštus dėkite į sūdytą vandenį ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Paskui perliekite šaltu vandeniu, atskirkite ir ištepkite aliejumi. Jautieną pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15 min., kol gražiai apskrus.

Tuomet laikykite šiltai. Svogūną, papriką, česnako skilteles susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 6 min., kol suminkštės. Tada sudėkite jautieną ir kepkite dar apie 5 min. Tuomet suberkite smulkintus pomidorus, raudonėlius, petražoles, supilkite pomidorų padažą ir pagardinkite prieskoniais.

Paskui supilkite actą, suberkite cukrų, išmaišykite ir uždengus troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min. Į kepimo indą dėkite šiek tiek troškintos jautienos, tada lazanijos lakštą, vėl mėsos ir užberkite smulkintų sūriu.

Taip suformuokite 3 sluoksnius, uždenkite folija ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su balta duona ir papuoškite mėgstamais žalumynais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668