220 g lazanijos lakštų,
425 g rikotos,
680 g mocarelos,
100 g parmezano,
450 g maltos jautienos,
svogūnas,
saldžioji paprika,
2 skiltelės česnako,
400 g konservuotų pomidorų,
2 šaukšteliai raudonėlių,
10 g petražolių,
800 g pomidorų padažo,
15 ml baltojo vyno acto,
šaukštas cukraus,
alyvuogių aliejaus kepti,
druskos,
česnako miltelių pagal skonį.
GAMINIMAS:
Lakštus dėkite į sūdytą vandenį ir virkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Paskui perliekite šaltu vandeniu, atskirkite ir ištepkite aliejumi. Jautieną pagardinkite prieskoniais ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15 min., kol gražiai apskrus.
Tuomet laikykite šiltai. Svogūną, papriką, česnako skilteles susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 6 min., kol suminkštės. Tada sudėkite jautieną ir kepkite dar apie 5 min. Tuomet suberkite smulkintus pomidorus, raudonėlius, petražoles, supilkite pomidorų padažą ir pagardinkite prieskoniais.
Paskui supilkite actą, suberkite cukrų, išmaišykite ir uždengus troškinkite ant silpnos ugnies apie 30 min. Į kepimo indą dėkite šiek tiek troškintos jautienos, tada lazanijos lakštą, vėl mėsos ir užberkite smulkintų sūriu.
Taip suformuokite 3 sluoksnius, uždenkite folija ir kepkite apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus. Galima patiekti su balta duona ir papuoškite mėgstamais žalumynais.