2 didelių kriaušių,
200 g aviečių,
50 g graikinių riešutų,
200 g lazdynų riešutų,
200 g minkšto sviesto,
150 g šviesaus rudojo cukraus,
3 kiaušinių,
150 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 žiupsnelio druskos,
mėtų lapelių.
GAMINIMAS:
Lazdynų riešutus ir migdolus smulkiai sukapokite arba susmulkinkite elektriniu smulkintuvu. Sviestą išsukite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite persijotus miltus, riešutus ir išmaišykite.
Kriaušes perpjaukite išilgai per pusę, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir tolygiai paskirstykite ant sviestu pateptos kepimo formos dugno. Ant viršaus išdėliokite avietes, tada supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 15 min., paskui sumažinkite ugnį iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30-40 min., kol viršus gražiai paruduos.