Tešlai:
500 g bulvių,
2 stiklinių miltų,
1 kiaušinio,
1 žiupsnelio druskos.
Įdarui:
250 g slyvų,
50 g sviesto,
100 g maltų džiūvėsėlių,
2 šaukštų cukraus,
2 šaukštų kokosų drožlių.
GAMINIMAS:
Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, atvėsinkite ir sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Drėgnomis rankomis iš bulvių masės formuokite paplotėlius, ant kiekvieno dėkite po slyvą ir padarykite kukulius. Virkite pasūdytame vandenyje maždaug 15 min. Sviestą ištirpinkite keptuvėje, suberkite džiūvėsėlius, cukrų ir trumpai pakepinkite.
Sudėkite išvirtus nuvarvintus kukulius ir maišant apvoliokite kepintais džiūvėsėliais. Sudėkite į lėkštes, apibarstykite kokosų drožlėmis.