1/2 šaukštelio šafranų,
2 šaukštai degtinės,
2.5 stiklinės pieno,
šaukštas sausų mielių,
stiklinė cukraus,
4 stiklinės miltų,
200 g sviesto,
pakelis vanilinio cukraus,
5 kiaušiniai,
truputis druskos,
kiaušinio trynys.
Glajui:
kiaušinio baltymas,
stiklinė cukraus pudros,
citrinos sultys.
GAMINIMAS:
Šafranus užpilkite degtine ir palikite, kad pritrauktų. Į šiltą pieną suberkite mieles, dalį cukraus bei miltų. Užmaišykite mielinį įmaišalą. Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje. Kai įmaišalas pakils, suberkite likusius miltus ir išmaišykite. Minkštą sviestą iki baltumo ištrinkite su likusiu cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Atskirkite kiaušinių baltymus ir trynius. Trynius įdėkite į sviestą ir išsukite. Tada sviestą įmaišykite į tešlą. Baltymus išplakite iki standžių putų su trupučiu druskos ir taip pat įmaišykite į tešlą. Paruoštą tešlą kildinkite šiltoje vietoje apie 1 val. Tada į tešlą įmaišykite geltoną šafranų ištrauką.
Tešlą sudėkite į gausiai riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą iki pusės ir vėl kildinkite. Kai tešla pakils iki formos kraštų, patepkite viršų trynio plakiniu. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 val. Ar boba iškepusi, geriausia patikrinti mediniu pagaliuku: jei įsmeigus ir ištraukus jį iš kepinio pagaliukas lieka švarus, vadinasi, boba iškepusi.
Iškepusią bobą išimkite iš orkaitės, uždenkite švariu audeklu ir leiskite atvėsti. Glajui plakite baltymą po truputėlį berdami cukraus pudrą. Kai susidarys vientisa balta masė, paskaninkite citrinos sultimis. Atvėsusią bobą apliekite glajumi.