
2 valgomieji šaukštai miltų,
8 suplėšyti baziliko lapeliai,
1/4 arb. šaukštelio džiovinto peletrūno,
1/4 arb. šaukštelio maltos paprikos,
druska,
šviežiai sumalti pipirai,
6 viščiuko krūtinėlių puselės,
1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 valg. šaukštas sviesto,
2 nedidelės sutraiškyto česnako skiltelės,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
1 stiklinė raudonųjų vynuogių puselių (be kauliukų),
1/2 stiklinės vištienos sultinio,
1 arb. šaukštelis citrinos sulčių,
petražolių.
GAMINIMAS:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, baziliką, peletrūną, papriką, druską, pipirus ir gautoje masėje išvoliokite vištieną. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, apkepinkite vištieną iš abiejų pusių, kol paruduos. Į keptuvę sudėkite česnakus, 1 min. pakepinkite, tuomet supilkite vyną, uždenkite ir ant lėtos ugnies 5min. patroškinkite.
2. Į keptuvę supilkite sultinį, vynuoges, citrinos sultis ir šiek tiek pakaitinkite. Išimkite vištieną ir vynuoges, sudėkite į pašildytą lėkštę, o likusį padažą kaitinkite tol, kol sutirštės, o kiekis sumažės perpus. Patiekdami užpilkite padažą ant vištienos, viršų apibarstykite petražolėmis.