1 kg rabarbarų,
100 g cukraus,
vanilės lazdelė.
Kukuliams:
500 g vanilinių ledų,
100 g migdolų,
100 g lazdynų riešutų,
4 šaukštai cukraus.
GAMINIMAS:
3-4 rabarbarų lapkočius perpjaukite išilgai ir supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais. Dideliame puode užvirinkite 2 l vandens, suberkite cukrų, sumeskite paruoštus rabarbarų gabaliukus ir virkite 2 min. Išgriebkite ir palikite ataušti.
Likusius rabarbarus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumeskite į verdantį skystį. Įdėkite vanilės lazdelę ir virkite 30 min. Pertrinkite per sietelį ir palikite ataušti. Vanilės lazdelę smulkiai supjaustykite ir sumeskite atgal į sriubą. Sudėkite atskirai virtus rabarbarų gabaliukus.
Paruoškite kukulius: migdolus ir riešutus nuplikykite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite. Sausoje keptuvėje ištirpinkite cukrų ir visą laiką maišant suberkite riešutų bei migdolų trupinius. Kaitinkite apie 1 min. Karštą masę plonučiu sluoksneliu paskleiskite ant sviestu patepto kepimo popieriaus.
Kai sustings, sukapokite aštriu peiliu ir suberkite į dubenėlį. Šiuose trupinėliuose pavoliokite kiekvieną šaukšteliu pakabintą ledų rutuliuką. Iki patiekiant kukulius laikykite šaldymo kameroje.