600-700 g jautienos,
700-900 g bulvių,
3 svogūnai,
2-3 česnakų skiltelės,
saldžioji paprika,
aitrioji paprika,
šaukštelis kmynų,
3 kupini šaukštai saldžiųjų paprikų miltelių,
druskos,
aliejaus,
svogūnų laiškų arba petražolių.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą storu dugnu ir pakepkite ant didelės ugnies, kol susidarys graži rusva plutelė. Tuomet sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus ir truputį apkepkite. Suberkite kmynus ir susmulkintus česnakus.
Saldžiąją papriką supjaustykite šiaudeliais, bulves - kubeliais. Į puodą su mėsa ir svogūnais sudėkite saldžiąsias paprikas, užpilkite verdančiu vandeniu arba karštu daržovių sultiniu. Kai užvirs, suberkite bulves ir žiedeliais supjaustytą aitriąją papriką (be sėklų), pagardinkite druska.
Puodą uždenkite dangčiu, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30-40 minučių. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir leiskite sriubai pastovėti 15-20 minučių. Patiekite apibarstę smulkiai pjaustytais žalumynais.