400-500 g šaldytų daržovių (brokolių, morkų, žaliųjų žirnelių, kukurūzų ie pan.) mišinio,
40 g grybų,
svogūnas,
pusė aguročio,
3-4 pomidorai,
2 česnakų skiltelės,
100 g smulkių makaronų (kriauklelių),
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
saldžioji paprika,
aitriųjų paprikų,
druskos,
petražolių.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite, grybus supjaustykite (jei džiovinti - prieš tai pamirkykite). Svogūną ir česnakus susmulkinkite, sudėkite į puodą storu dugnu ir pakepkite su aliejumi. Po to sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytą agurotį ir grybus. Troškinkite 5-7 minutes. Tuomet suberkite šaldytas daržoves ir patroškinkite 7-10 minučių.
Pagardinkite druska, sudėkite susmulkintas paprikas, skiltelėmis supjaustytus pomidorus (nulupkite jų odelę) ir troškinkite dar 10 minučių. Tada įpilkite sultinio arba karšto vandens (skystis turi vos apsemti daržoves) ir virkite, kol daržovės suminkštės. Prieš baigdami virti sudėkite makaronus, po 2-3 minučių išjunkite ugnį. Sriubą patiekite apibarstę smulkiai pjaustytomis petražolėmis.