2 vidutinio dydžio baklažanai,
500 ml kapotų pomidorų savo sultyse,
10 saulėje džiovintų pomidorų,
didelis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
gera sauja tarkuoto pekorino,
stiklinė tarkuotos mocarelos,
pagal skonį druskos,
cukraus,
pipirų,
šviežių arba džiovintų raudonėlių,
alyvuogių aliejaus (kepti).
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol gardžiai pakvips. Pagal skonį pasūdžius, pagardinkite pipirais bei žiupsneliu cukraus, sukrėskite kapotus pomidorus ir suberkite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus.
Uždengus keptuvę dangčiu, kaitinkite apie 20 min., kad padažas sutirštėtų, ir, nukėlus nuo ugnies, pagal skonį pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Baklažanus nuplaukite ir įtrinkite druska. Po psvalandžio, popieriniu rankšluoščiu nuvalius išsiskyrusį skystį, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais.
Juos labai atsargiai dėkite į karštą aliejų, po kelias minutes apkepkite iš abiejų pusių, išdėliokite ant popierinio rankšluoščio, kad aliejus susigertų. Į riebalais pateptą karščiui atsparią stačiakampę formą pilkite dalį paruošto padažo, išdėliokite baklažanų gabalėlius, ant jų berkite dalį tarkuotos mocarelos ir pekorino ir vėl klokite baklažanų griežinėlius.
Ant viršaus sukrėskite likusį padažą, tolygiai paskirstykite ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę apie 30 min. Likus kepti 8 min., suberkite likusį sūrį.