Lazanija receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lazanija


INGREDIENTAI:

Lazanijai:
500 g faršo,
250 ml natūralaus daržovių sultinio,
pakuotė lazanijos lakštų,
100 g pievagrybių,
raudonasis svogūnas,
500 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
15 g pomidorų pastos,
2 česnako skiltelės,
šaukštas aliejaus.

Padažui:
600 ml pieno,
150 g parmezano,
20 g sviesto,
20 g miltų.


GAMINIMAS:

Česnakus ir svogūną nulupkite, sukapokite. Karštame aliejuje ant mažos liepsnos pirmiausia pakepinkite svogūnus, o, padidinus ugnį, suberkite ir česnakus. Kai gardžiai pakvips, sukrėskite faršą, sumažinkite kaitrą ir kepkite tol, kol faršas gražiai parus.

Ten pat supilkite konservuotus pomidorus, sukrėskite pomidorų pastą, suberkite nuluptus ir susmulkintus pievagrybius. Maišant pakepkite apie 5 min., supilkite sultinį ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol ruošite baltąjį padažą.

Nedidelėje keptuvėje išlydykite sviestą, pamažėle suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų, ir plonyte srovele vis pamaišydami supilkite pieną. Kai padažas sutirštės, suberkite sūrį ir vėl gerai išmaišykite.

Į kepimo formą krėskite truputį pomidorų ir mėsos padažo, dėkite lazanijos lakštus ir paskirstykite baltąjį padažą. Taip sluoksniuokite, kol sunaudosite visus produktus. Viršus turi būti aplietas baltuoju padažu.

Lazaniją kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668