5 kriaušės,
3 kiaušiniai,
po stiklinę cukraus ir
miltų,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
pusė indelio sutirštinto saldinto pieno,
žiupsnelis druskos,
šaukštas sviesto.
Sirupui:
stiklinė baltojo sauso vyno,
100 g cukraus,
2 citrinų lazdelės,
keli žvaigždiniai anyžiai,
2 gvazdikėliai,
pagal skonį apelsino žievelės.
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite sirupą: vyną su cukrumi ir prieskoniais užvirinkite, į puodelį sudėkite nuluptas kriaušes ir ant silpnos ugnies virkite apie 20 min. Nukaitus, vaisius sudėkite į stiklainį, užpilkite sirupu ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad prisigertų prieskonių kvapų.
Kitą dieną kriaušes labai gerai nuvarvinkite ir supjaustykite neplonomis skiltelėmis. Užmaišykite tešlą: kiaušinius su cukrumi elektriniu plakikliu išsukite iki purumo. Ten pat suberkite per sietelį persijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus, žiupsnį druskos, labai gerai viską išmaišykite.
Apskritą kepimo formą ištepkite sviestu, pilkite dalį tešlos, išdėliokite pusę kriaušių ir užpilkite likusia tešla, ant viršaus tolygiai paskirstykite sutirštintą pieną ir dailiai ratuku išdėliokite likusias kriaušių skilteles. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių.