Jautienos ir kiaulienos mėsainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos ir kiaulienos mėsainiai


INGREDIENTAI:

Pomidorų griežinėlių,
salotų lapų,
svogūnų laiškų,
marinuotų agurkų,
2 šaukštai pomidorų padažo,
2 šaukštai majonezo.

Bandelių tešlai:
45 ml šilto pieno,
250 ml šilto vandens,
20 g šviežių mielių,
2-3 šaukštai cukraus,
kiaušinis,
3 stiklinės 550D miltų,
2 nekupini šaukšteliai druskos,
30 g sviesto,
kiaušinis bandelėms aptepti,
sezamų sėklų.

Mėsos paplotėliams:
500 g jautienos,
500 g kiaulienos,
2 svogūnai,
3 česnakų skiltelės,
sauja šviežių čiobrelių,
50 ml viskio,
kupinas šaukštas maltų džiūvėsėlių,
šaukštas garstyčių,
šaukštelis "Vorčesterio" padažo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Mieles išmaišykite su trupučiu pieno ir cukrumi. Palaikykite šiltai, kol mielės pradės burbuliuoti. Tada supilkite likusį pieną bei vandenį ir išmaišykite. Sumaišykite miltus ir druską. Smulkiais gabaliukais supjaustykite sviestą. Trinkite sviestą ir miltus tarp rankų, kol susidarys į trupinius panaši masė.

Tada supilkite kiaušinio plakinį, mielių ir pieno mišinį ir užminkykite tešlą. Minkykite apie 10-15 min., kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Kildinkite šiltoje vietoje apie 2 val. (tešla turi padidėti beveik du kartus). Tada tešlą padalykite į 8 lygias dalis, suformuokite apskritas bandeles ir sudėję į kepimo popieriumi išklotą skardą uždenkite drėgnu rankšluoščiu ir vėl kildinkite apie 2 val.

Orkaitės apačioje pastatykite kepimo formą su vandeniu. Kai orkaitė įkais iki 200 laipsnių bus galima įdėti bandeles. Prieš kepdami jas aptepkite kiaušinio ir vandens plakiniu, pabarstykite sezamų sėklomis. Kepkite apie 15 min. Sumalkite mėsą. Visas kitas mėsos paplotėliams skirtas sudedamąsias dalis susmulkinkite elektriniu trintuvu arba kombainu iki vientisos masės.

Viską įmaišykite į mėsą. Paruoštą masę apie 2-3 val. laikykite šaldytuve. Tada suformuokite paplotėlius, palaikykite 10 min. ir kepkite keptuvėje arba ant grotelių. Paruoškite padažą: sumaišykite pomidorų padažą ir majonezą. Šiltas bandeles perpjaukite per pusę. Apatinę kiekvienos bandelės dalį aptepkite padažu, uždėkite mėsos paplotėlį ir daržovių. Uždenkite kita bandelės dalimi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668