6 mėsainių bandelės,
salotų lapų,
marinuotų agurkų,
pomidorų.
Mėsos paplotėliams:
500 g jautienos,
svogūnas,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kiaušinis,
50 g tarkuoto kietojo sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
prieskonių žolelių,
1-2 šaukštai garstyčių,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Sumalkite jautieną. Įmuškite kiaušinį, įdėkite susmulkintą svogūną, garstyčias, sūrį ir džiūvėsėlius, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite bandelių skersmens ritinį. Jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 4-6 val. palaikykite šaldytuve.
Tuomet aštriu peiliu supjaustykite mėsą į 6 lygias dalis ir nuimkite plėvelę. Taip visi mėsos paplotėliai bus vienodo dydžio ir formos. Juos kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi (kiekvieną pusę - apie 3-5 min.) arba orkaitėje.
Dar skaniau mėsą kepti lauko kepsninėje. Tuo metu pašildykite bandeles ir pasiruoškite priedus. Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotų lapų, tada - iškeptą mėsos paplotėlį, ant jo - pomidoro griežinėlį ir kelis marinuotų agurkų griežinėlius.
Galima užtepti pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Uždenkite viršutine bandelės dalimi.