Jautienos mėsainiai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos mėsainiai


INGREDIENTAI:

6 mėsainių bandelės,
salotų lapų,
marinuotų agurkų,
pomidorų.

Mėsos paplotėliams:
500 g jautienos,
svogūnas,
100 g maltų džiūvėsėlių,
kiaušinis,
50 g tarkuoto kietojo sūrio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
prieskonių žolelių,
1-2 šaukštai garstyčių,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Sumalkite jautieną. Įmuškite kiaušinį, įdėkite susmulkintą svogūną, garstyčias, sūrį ir džiūvėsėlius, įberkite prieskonių. Viską gerai išmaišykite ir suformuokite bandelių skersmens ritinį. Jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir 4-6 val. palaikykite šaldytuve.

Tuomet aštriu peiliu supjaustykite mėsą į 6 lygias dalis ir nuimkite plėvelę. Taip visi mėsos paplotėliai bus vienodo dydžio ir formos. Juos kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi (kiekvieną pusę - apie 3-5 min.) arba orkaitėje.

Dar skaniau mėsą kepti lauko kepsninėje. Tuo metu pašildykite bandeles ir pasiruoškite priedus. Ant apatinės bandelės dalies dėkite salotų lapų, tada - iškeptą mėsos paplotėlį, ant jo - pomidoro griežinėlį ir kelis marinuotų agurkų griežinėlius.

Galima užtepti pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Uždenkite viršutine bandelės dalimi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668