2 morkos,
400 ml skardinė konservuotų ananasų griežinėlių,
svogūnas,
50 g sojų padažo,
citrina,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 česnakų skiltelės,
salotų lapų,
druskos,
cukraus,
maltų imbierų.
GAMINIMAS:
Morkas sutarkuokite plonais šiaudeliais. Ananasus supjaustykite nedideliais gabaliukais (3 griežinėlius palikite salotoms papuošti). Susmulkintą svogūną kelias minutes plikykite verdančiu vandeniu, česnakus smulkiai supjaustykite.
Paruoškite pagardą: į sojų padažą supilkite alyvuogių aliejų, išspauskite citrinos sultis, įberkite cukraus, druskos, imbierų ir viską išmaišykite.
Ataušusius svogūnus sudėkite į pagardą. Salotinės dugną išklokite stambiai plėšytais salotų lapais, ant jų sudėkite tarkuotas morkas ir česnakus, o po to - ananasų gabaliukus. Pagardą tolygiai užpilkite ant salotų, leiskite 30-40 minučių pastovėti. Papuoškite ananasų gabalėliais.