16 konservuotų ananasų griežinėlių,
100 g kvietinių miltų,
aliejaus,
125 ml šalto vandens,
2 kiaušinių baltymai,
0.5 šaukštelio krakmolo,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Ananasų griežinėlius išdėliokite ant popierinių servetėlių, kad apdžiūtų. Sirupo neišpilkite. Miltus suberkite į gilų indą, supilkite šaukštą aliejaus, vandenį ir išmaišykite iki vienalytės masės.
Baltymus išplakite iki putų (neskubėkite jų įmaišyti į tešlą). Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus (būtų geriausia, kad ananasai plauktų aliejuje, ar jis bent jau apsemtų ananasus iki pusės) ir gerai įkaitinkite.
Dabar atsargiai įmaišykite į tešlą baltymus (maišykite šaukštu lėtais sukamaisiais judesiais, neplakite). Tuomet kiekvieną ananaso griežinėlį pamerkite į tešlą. Kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagels.
Iškeptus žiedus dėkite ant popierinių servetėlių, kad jos sugertų riebalų perteklių. Nedideliame inde išmaišykite krakmolą su dviem šaukštais ananasų sirupo. Likusį sirupą užvirkite, supilkite krakmolą ir truputį pavirkite, kol sirupas taps kisieliaus konsistencijos. Juo apliekite ananasų žiedus ir pabarstykite cukraus pudra.