200 g sviesto arba kepinių margarino,
0.5 stiklinės cukraus pudros,
250-300 g miltų,
60 g bulvių krakmolo,
0.5 šaukštelio druskos,
pakelis vanilinio cukraus.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą arba margariną apie 10 min. plakite su cukraus pudra, kol jo tūris padidės 2 kartus. Įmaišykite druską, vanilinį cukrų, krakmolą ir trečdalį miltų. Viską išsukite plaktuvu. Tada suberkite likusius miltus, išmaišykite šaukštu, po to rankomis.
Tešla neturi būti labai minkšta. Paruoštą tešlą 40-45 min. dėkite į šaldymo kamerą - tik tuomet ją bus įmanoma iškočioti. Kočiokite 0.5 cm storio lakštą ir formele išspauskite sausainukus. Jei neturite pasagėlės formos formelės, ją galite pasigaminti skersai perkirpę ir reikiamai išlankstę gėrimų skardinę.
Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 min. Iškeptus galite dekoruoti šokoladiniu glajumi arba tiesiog pabarstyti cukraus pudra.