1 kg maltos kiaulienos ir
jautienos,
svogūnas,
kiaušinis,
2 piene išmirkytos batono riekelės,
2 šaukštai švelnaus pomidorų padažo,
5-6 šaukštai sezamų sėklų,
100 g razinų,
maža oranžinė paprika,
sviesto,
maltos mėsos prieskonių,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite svogūną ir apkepkite keptuvėje su aliejumi. Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, įmaišykite sumaltas batono riekeles, svogūnus, pomidorų padažą, paskaninkite druska, maltos mėsos prieskoniais, gerai išminkykite,jeigu reikia, įpilkite truputį vandens (mėsa turi lipti prie rankų).
Atskirai susmulkinkite nuplautas razinas ir papriką. Iš mėsos formuokite nedidelius rutuliukus ir vienus apvoliokite sezamų sėklose, kitus - razinose, trečius - paprikose. Suverkite ant medinių iešmelių, juos suvyniokite į foliją, įdėję po gabalėlį sviesto, ir kepkite orkaitėje.