Vidutinio dydžio cukinija,
svogūnas,
250 g pievagrybių,
raudona paprika,
citrinos sultys,
aliejaus,
druskos.
Padažui:
50 g sviesto,
2 šaukštai miltų,
stiklinė pieno,
stiklinė sultin io,
4 šaukštai grietinės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
muskatų,
200 g fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Pievagrybius susmulkinkite, sumaišykite su citrinos sultimis ir trupučiu druskos. Pusę cukinijos ir per pusę perpjautą ir išvalytą papriką nuplikykite (užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 8-10 min.). Svogūną ir kitą pusę cukinijos nulupkite, susmulkinkite, pakepkite keptuvėje su aliejumi.
Iš sviesto, miltų sultinio, pieno, grietinės ir prieskonių pagaminkite padažą, įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį. Į riebalais pateptą kepimo fomą supilkite padažą, sumaišytą su keptomis daržovėmis ir pievagrybiais, sudėkite juostelėmis supjaustytas plikytas cukinijas ir paprikas. Kepkite orkaitėje apie 30 min.