430 g konservuotų avinžirnių,
250 ml vandens,
280 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių,
60 ml alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
pomidoras,
30 g razinų,
druskos,
šafrano,
maltų kmynų,
maltų gvazdikėlių,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Vandenį užvirkite. Sudėkite nuplautus špinatus ir apie 2 min. pavirkite. Tada išgriebkite ir susmulkinkite. Nuluptas česnako skilteles sutrinkite su druska ir šafranu. Suberkite kitus prieskonius ir išmaišykite, kad išeitų vientisa masė.
Avinžirnius nukoškite ir nuvarvinkite. 60 ml avinžirnių skysčio įmaišykite į česnakų masę. Į 30 ml alyvuogių aliejaus suberkite smulkintus svogūną ir pomidorą. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 3 min. Sudėkite česnako mišinį ir kepkite dar apie 2 min.
Sudėkite avinžirnius, supilkite jų skystį, suberkite razinas ir kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite špinatus, sumažinkite karštį ir troškinkite apie 15 min. Sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Galite patiekti su ryžiais.