Avinžirnių troškinys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Avinžirnių troškinys


INGREDIENTAI:

430 g konservuotų avinžirnių,
250 ml vandens,
280 g špinatų,
2 skiltelės česnako,
2 šaukšteliai saldžiosios paprikos miltelių,
60 ml alyvuogių aliejaus,
svogūnas,
pomidoras,
30 g razinų,
druskos,
šafrano,
maltų kmynų,
maltų gvazdikėlių,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Vandenį užvirkite. Sudėkite nuplautus špinatus ir apie 2 min. pavirkite. Tada išgriebkite ir susmulkinkite. Nuluptas česnako skilteles sutrinkite su druska ir šafranu. Suberkite kitus prieskonius ir išmaišykite, kad išeitų vientisa masė.

Avinžirnius nukoškite ir nuvarvinkite. 60 ml avinžirnių skysčio įmaišykite į česnakų masę. Į 30 ml alyvuogių aliejaus suberkite smulkintus svogūną ir pomidorą. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 3 min. Sudėkite česnako mišinį ir kepkite dar apie 2 min.

Sudėkite avinžirnius, supilkite jų skystį, suberkite razinas ir kaitinkite, kol užvirs. Sudėkite špinatus, sumažinkite karštį ir troškinkite apie 15 min. Sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi. Galite patiekti su ryžiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668