Vištienai:
400 g vištienos krūtinėlės filė,
šaukštas garstyčių,
20 ml alyvuogių aliejaus kepti.
Padažui:
4 pomidorai,
svogūnas,
skiltelė česnako,
4 (arba mažiau) aitriosios paprikos,
50 ml žaliųjų citrinų sulčių,
druskos,
šviežių kalendrų,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia pagaminkite padažą. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas. Aitriąsias paprikas perpjaukite perpus, pašalinkite sėklas ir kotelius. Pomidorus, svogūną, česnako skiltelę ir aitriąsias paprikas susmulkinkite, sumaišykite, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kalendromis, supilkite žaliųjų citrinų sultis. Sutrinkite iki vientisos masės.
Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir aptepkite garstyčiomis. Kepkite ant stiprios ugnies apie 4 min. iš abiejų pusių. Po to karštį sumažinkite. Ant vištienos gabaliukų uždėkite po šaukštą padažo. Troškinkite neuždengus apie 8 min., kol padažas sutirštės. Išmaišykite ir sudėkite į paruoštas lėkštes. Apliekite likusiu padažu. Patiekite su daržovių garnyru.