Keksas su citrusiniais vaisiais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Keksas su citrusiniais vaisiais


INGREDIENTAI:

200 g sviesto,
220 g cukraus,
3 kiaušiniai,
250 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
4 apelsinai,
didelis greipfrutas,
80 g aguonų,
100 ml apelsinų likerio.


GAMINIMAS:

Elektriniu plakikliu iki vientisumo išsukite 200 g sviesto ir 200 g cukraus. Plakant lėčiausiu režimu, po vieną įmuškite ir kiaušinius. Apelsinus labai gerai nušveiskite po tekančiu vandeniu, nuo dviejų smulkiai nutarkuokite žieveles.

Išspauskite dviejų apelsinų sultis ir sumaišykite su žievelėmis. Jas sužerkite į sviesto masę, suberkite per sietelį persijotus miltus su kepimo milteliais, aguonas. Gerai išmaišius krėskite į riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min.

Ištrauktą keksą palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Paruoškite citrusinius vaisius: gerai nušveistą greipfrutą ir likusius du apelsinus neluptus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į puodelį su trupučiu vandens ir apelsinų likeriu, suberkite likusį cukrų ir virkite apie 10 min. Keksą papuoškite atvėsintomis skiltelėmis ir patiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668