Trupiniuotis su įdaru receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trupiniuotis su įdaru


INGREDIENTAI:

Tešlai:
po 200 g sviesto,
cukraus ir
miltų,
po 100 g avižinių dribsnių ir
maltų riešutų,
pagal skonį nutarkuotos citrinos žievelės,
šaukštelis kepimo miltelių.

Įdarui:
2 stiklinės aguonų,
pusė stiklinės miltelinio cukraus,
2 kiaušiniai,
400 g varškės,
40 g krakmolo,
pagal skonį citrinos sulčių.


GAMINIMAS:

Šaltą sviestą stambiai sutarkuokite, sumeskite į dubenį, sumaišykite su persijotais miltais, cukrumi, kepimo milteliais, riešutais, avižiniais dribsniais ir nutarkuotomis citrinos žievelėmis. Masę greitai trinkite tarp pirštų, kad sušoktų į trupinius. Kol ruošite įdarą, trupininę tešlą laikykite šaldytuve.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, apie pusvalandį palaukite, kad išbrinktų, nuvarvinkite ir kelis kartus permalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu plakikliu. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus su milteliniu cukrumi išplakite iki purumo, sumaišykite su aguonomis.

Varškę kelis sykius pertrinkite per sietelį, įmaišykite trynius, krakmolą, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Taip pat labai atsargiai, kad nesubliukštų baltymai, įmaišykite aguonų ir baltymų masę.

Pusę trupinių berkite į kepimo popieriumi ištiestą stačiakampę formą, ant jų paskirstykite varškės ir aguonų masę ir suberkite likusius trupinius. Trupiniuotį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Tiekite gerai atšaldytą ir apibarstytą milteliniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668