Tešlai:
100 g tirpinto sviesto,
220 g miltų,
kiaušinis,
saujelė maltų mėgstamų riešutų,
pagal skonį druskos ir
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Įdarui:
po 150 g kumpio ir
fetos,
6 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje,
4 kiaušiniai,
100 ml plakamosios grietinėlės,
pagal skonį įvairių kapotų žalumynų,
pagal skonį druskos ir
pipirų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia užminkykite tešlą: į gilesnį dubenį persijokite miltus, suberkite riešutus, druską, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinį, supilkite lydytą sviestą ir išsukite iki vientisumo.
Iš tešlos suformuokite diską, jį susukite į maistinę plėvelę ir padėkite valandai į šaldytuvą. Iš atšalusios tešlos iškočiokite paplotį, išspauskite skritulėlius, juos klokite į silikonines kepimo formeles ir, kol paruoškite įdarą, padėkite į šaldytuvą.
Keturis kiaušinius iki vientisumo išplakite su grietinėle, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, suberkite stambiai tarkuotą fetą, smulkiai kapotą kumpį, žalumynus ir pomidorus, gerai išmaišykite.
Krepšelius kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol dailiai pagels. Juos atvėsinus, sukrėskite įdarą ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 15 min.