6 riekelės skrudinamosios baltos duonos,
200 g tepamojo varškės sūrelio,
šaukštas kaparėlių,
2 skiltelės česnako,
5 g želatinos,
150 ml grietinėlės (plakti),
400 g sūdytos lašišos,
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių,
druskos,
keli svogūnų laiškai (papuošti).
GAMINIMAS:
Pirmiausia paruoškite kremą (nes jis turi spėti sustingti); želatiną išbrinkinkite nedideliame kiekyje vandens. Kaparėlius gerai nuvarvinkite, nusausinkite, smulkiai sukapokite. Tepamąjį varškės sūrelį sukrėskite į dubenį, ten pat suberkite kaparėlius, traiškytas česnako skilteles, pagal skonį berkite druskos.
Supilkite ištirpintą želatiną ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. Grietinėlę išplakite iki standžių putų, įmaišykite į sūrio masę, ją krėskite į popierinį konditerinį maišelį ir kelias valandas palaikykite šaldytuve, kad sustingtų ir būtų patogu formuoti bokštelius.
Iš duonos riekelių apvalia stiklinaite išspauskite apskritimus, juos išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir paskrudinkite. Ant kiekvieno duonos skritulėlio užspauskite kremo, dėkite po lašišų gabalėlį ir apibarstykite saldžiosios paprikos milteliais. Tiekite su svogūnų laiškais.