Užkandėlės su lašiša receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Užkandėlės su lašiša


INGREDIENTAI:

2 kiaušiniai,
0.5 l pieno,
25 g šviežių mielių,
šaukštelis cukraus,
žiupsnelis druskos,
400 g rūkytų lašišų,
kelios saujos miltų,
100 g sviesto,
šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių,
šlakelis citrinos sulčių,
šaukštas kapotų krapų,
100 g natūralaus skonio tepamojo varškės sūrelio,
indelis dirbtinių ikrų.


GAMINIMAS:

Pirmiausia užmaišykite tešlą: į dubenėlį sumeskite trupintas mieles, cukrų, pramaišius užpilkite šiltu pienu, supilkite iki vientisumo išplaktus kiaušinius, gerai išmaišykite ir palikite, kad masė šiek tiek pakiltų.

Po pusvalandžio suberkite per sietelį persijotus miltus ir užmaišykite vientisą grietinės tirštumo tešlą. Jei ji per skysta, berkite dar miltų. Dubenį su blynų tešla uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir palikite šiltoje vietoje.

Kol tešla kyla, paruoškite sviestą: jį atšildykite iki kambario temperatūros ir sumaišykite su nutarkuotomis citrinos žievelėmis, šlakeliu citrinos sulčių, kapotais krapais ir druska. Sviestą susukite į maistinę plėvelę ir atšaldykite.

Iš išbrinkusios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose iškepkite dailios formos nedidelius blynus. Dar šiltus aptepkite pagardintu sviestu (kad dalis jo įsigertų), klokite po lašišos gabalėlį, o ant viršaus dailiai konditeriniu švirkštu užspauskite po tepamojo sūrelio lašelį. Puoškite dirbtiniais ikrais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668