Žirnių košė su grybais ir svogūnais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnių košė su grybais ir svogūnais


INGREDIENTAI:

2 stiklinės žirnių,
4 stiklinės vandens,
400 g grybų,
3 svogūnai,
3 šaukštai aliejaus,
druskos.


GAMINIMAS:

Žirnius nuplaukite. Du svogūnus nuvalykite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepkite svogūnus. Tuomet sudėkite susmulkintus grybus (tiks ir pievagrybiai) ir pakepkite 10-15 minučių. Į molinę puodynę suberkite žirnius, užpilkite vandeniu ir sudėkite apkeptus grybus ir svogūnus.

Išmaišykite, uždenkite dangčiu ir pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 30 minučių. Tuomet puodynę ištraukite, patikrinkite, ar žirniai išvirę, įberkite druskos, išmaišykite ir vėl įdėkite į orkaitę. Po 40 minučių košė turėtų būti išvirusi.

Išjunkite orkaitę ir palikite joje puodynę dar 20-30 minučių. Likusį svogūną padalykite į keturias dalis, jas plonai supjaustykite ir pakepkite su šaukštu aliejaus, kol įgis auksinę spalvą. Sudėkite ant popierinės servetėlės, kad ji sugertų aliejaus perteklių. Košę sukrėskite į lėkštę, ant viršaus sudėkite keptus svogūnus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668