Stiklinė avižų drubsnių,
250 ml pieno,
1/2 stiklinės grietinėlės (20 proc.),
vanilės ankštis,
vaisių,
šaukštas rudojo cukraus,
šaukštas sviesto,
druskos.
GAMINIMAS:
Užpilkite avižų drubsnius grietinėle ir pienu, įberkite druskos ir virkite vis pamaišydami 5 minutes. Dėl aromato būtinai įdėkite vanilės ankštį. Kol verda avižų košė, paimkite bet kokių vaisių - obuolių, kriaušių, persikų, slyvų, nektarinų, abrikosų. Luobelės nenulupkite, tik pašalinkite vaisių sėklalizdžius ar kauliukus ir vaisius supjaustykite.
Keptuvėje ar troškintuve pašildykite sviestą ir rudąjį cukrų, sudėkite supjaustytus vaisius ir maišykite porą minučių, kol jie karamelizuosis. Sirupas turi būti tąsus. Tuo metu košė jau turi būti paruošta. Sudėkite košę į lėkštę, ant viršaus dėkite vaisius ir apliekite sirupu.