100 g sviesto,
60 g medaus,
3 kiaušiniai,
175 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
150 g graikinių riešutų,
200 g džiovintų abrikosų,
200 g žalių džiovintų papajų,
200 g raudonų džiovintų papajų,
sumalta citrinos žievelė,
2 šaukštai cinamono,
po 0.5 šaukštelio imbierų,
kardamonų,
maltų gvazdikėlių ir
muskatų.
GAMINIMAS:
Sviestą sumaišykite su medumi, kiaušiniais. Miltus sumaišykite su maltais prieskoniais bei kepimo milteliais. Pusę mišinio po truputį suberkite į sviestą. Graikinius riešutus ir džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su papajomis, citrinos žievele bei likusiais miltais.
Viską gerai išmaišykite, sukrėskite į kepimo formą ir kepkite 45 min. 150 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tada pyragą uždenkite folija ir kepkite dar 45 min. iškepusį ir atvėsusį kepinį suvyniokite į foliją. Prieš patiekdami pyragą aptepkite džemu ir papuoškite džiovintais vaisiais. Šį skanėstą galima laikyti apie 2 mėn.