3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
200 g medaus,
600 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
šaukštas cinamono,
po šaukštelį įvairių maltų prieskonių: imbierų, muskatų, gvazdikėlių, kardamonų, kvapiųjų pipirų arba
4-5 šaukšteliai paruošto prieskonių mišinio meduoliams.
GAMINIMAS:
Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje iki vientisos masės. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą. Neišsigąskite, jei ji bus labai lipni-daugiau miltų dėti nereikia, nes tešla, pabuvusi šaldytuve, sukietės.
Tešlą šaldytuve palaikykite apie 12 val. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą. Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėlių, angeliukų, eglučių, žvaigždučių ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Jei meduoliukus norėsite kabinti ant eglutės, prieš kepdami jų viršuje išspauskite nedideles skylutes.
Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tokius meduoliukus kartoninėje dėžutėje galima laikyti apie 1 mėnesį. Tada jie tampa dar skanesni. Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.