Kalėdiniai meduoliukai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai meduoliukai


INGREDIENTAI:

3 kiaušiniai,
0.5 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
200 g medaus,
600 g miltų,
pakelis kepimo miltelių,
šaukštas cinamono,
po šaukštelį įvairių maltų prieskonių: imbierų, muskatų, gvazdikėlių, kardamonų, kvapiųjų pipirų arba
4-5 šaukšteliai paruošto prieskonių mišinio meduoliams.


GAMINIMAS:

Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje iki vientisos masės. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą. Neišsigąskite, jei ji bus labai lipni-daugiau miltų dėti nereikia, nes tešla, pabuvusi šaldytuve, sukietės.

Tešlą šaldytuve palaikykite apie 12 val. Tada iškočiokite 5-7 mm storio lakštą. Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų (avinėlių, angeliukų, eglučių, žvaigždučių ir t.t.) trafaretus išpjaukite sausainius. Jei meduoliukus norėsite kabinti ant eglutės, prieš kepdami jų viršuje išspauskite nedideles skylutes.

Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Tokius meduoliukus kartoninėje dėžutėje galima laikyti apie 1 mėnesį. Tada jie tampa dar skanesni. Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668