600 g žuvų (menkių, tilapijų ar jūrinių lydekų) filė,
truputis druskos,
pipirų.
Tešlai:
250 nl tamsaus alaus, kiaušinis,
2 šaukštai miltų,
druskos.
Aliejaus žuviai kepti.
GAMINIMAS:
Žuvų filė supjaustykite ilgomis juostelėmis arba gabaliukais, pabarstykite prieskoniais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Tešlai kiaušinio baltymus atskirkite. Į indą su tryniais suberkite miltus., supilkite alų, išmaišykite.
Baltymus suplakite su trupučiu druskos ir atsargiai įmaišykite į tešlą. Žuvis pamirkykite tešloje ir dėkite į įkaitusį aliejų. Kepkite po 2 min. kiekvieną pusę. Padėkite ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų aliejus, ir patiekite su bulvytėmis, garnyru ir padažais.