Žirnelių sriuba su skrebučiais (foto) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žirnelių sriuba su skrebučiais (foto)


INGREDIENTAI:

150 g džiovintų žirnių,
800 ml daržovių sukinio,
1 svogūnas,
skiltelė česnako,
3 šaukštai sviesto,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
100 g grietinės,
100 g grietinėlės,
druskos,
maltų muskato riešutų,
skrebučiai.


GAMINIMAS:

Žirnus iš vakaro užmerkti daržovių sultinyje (400 ml). Kitą dieną smulkiai supjaustyti svogūną ir česnako skiltelę, patroškinti juos svieste (1 šaukštas). Išmirkusius žirnius užpilti likusiu sultiniu ir virti 40 minučių. Po to suberti šaldytus žaliuosius žirnelius ir dar 10 minučių pavirti. Tuomet daržoves sutrinti, kol pasidarys vientisa masė. Į gautą masę įpilti grietinę, grietinėlę, pridėti druskos, muskato riešuto ir pipirų. Sriubą patiekti su skrebučiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668