4 šaukštų sviesto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 svogūno,
4 česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio čiobrelių lapelių,
1/2 šaukštelio šalavijų lapelių,
1/2 šaukštelio raudonėlių lapelių,
1 žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
300 g rudųjų pievagrybių,
300 g miško grybų,
70 ml sauso baltojo vyno,
1 l jautienos sultinio,
250 ml grietinėlės,
80 ml grietinės,
1 šaukšto miltų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Grybus švariai nuplaukite ir susmulkinkite. Puode ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir maišant kepinkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Suberkite čiobrelių, šalavijų, raudonėlių lapelius, aitriąją papriką, sudėkite smulkiai kapotas česnako skilteles, grybus.
Maišydami kepinkite 10 min. Supilkite vyną, suberkite miltus, išmaišykite ir kepinkite dar 1-2 min. Supilkite sultinį, grietinėlę, išmaišykite ir virkite apie 20 min. Sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekite su šaukštu grietinės, baltos duonos skrebučiais arba nesaldžiais plikytos tešlos sausainiais.