Tešlai:
100 g juodojo šokolado,
75 g sviesto,
75 g cukraus,
6 mažų kriaušių,
3 kiaušinių,
1 žiupsnelio druskos,
1 šaukšto skysto medaus,
100 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
mėtų lapelių.
Sirupui:
750 ml baltojo vyno,
200 g cukraus,
1 vanilės ankšties,
1 cinamono lazdelės,
2 žvaigždėtųjų anyžių,
1 citrinos sulčių.
GAMINIMAS:
Puode užvirinkite vyną su cukrumi, vanilės ankštimi, cinamono lazdele, anyžiais ir citrinos sultimis. Sumažinkite ugnį. Į sirupą sudėkite nuluptas kriaušes ir virkite ant silpnos ugnies 15-20 min. Išimkite ir atvėsinkite.
Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir ištirpinkite su sviestu karšto vandens vonelėje. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir druska. Supilkite medų, ištirpintą šokoladą su sviestu, suberkite kepimo miltelius, miltus ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į sviestu pateptus molinius kepimo indelius. susmeikite kriaušes. Kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 15-20 minučių.