Meduolinis namelis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meduolinis namelis


INGREDIENTAI:

Tešlai:
750 g miltų,
100 g sviesto,
200 g rudojo cukraus,
250 g skysto medaus,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio malto imbiero,
1 šaukštelio cinamono,
1/2 šaukštelio maltų gvazdikėlių,
1 žiupsnelio druskos.

Glajui:
300 g miltelinio cukraus,
1 didelio kiaušinio baltymo,
1/2 šaukštelio citrinų sulčių.

Papuošti:
apvalių raudonų ledinukų.



GAMINIMAS:

Į prikaistuvį supilkite medų, dėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir ant silpnos ugnies kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Suberkite cukrų ir maišydami kaitinkite, kol ištirps. Tada suberkite cinamoną, imbierą, gvazdikėlius ir išmaišykite. Prikaistuvį nukelkite nuo ugnies ir palikite truputį ataušti.

Miltus išmaišykite su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu ir gvazdikėliais. Dubenyje išplakite kiaušinius su druska. Supilkite medaus ir sviesto masę, gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus su prieskoniais ir užminkykite tešlą. Iš jo suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą 1 val.

Iš kietoko popieriaus išsikirpkite būsimo namelio sienas ir stogą. Iš atšaldytos tešlos ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite ploną lakštą, tada, naudodami popierinius trafaretus, išpjaukite visas reikalingas dalis. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje 10 min. Atvėsinkite.

Kiaušinio baltymą išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinų sultimis. Masę sukrėskite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu, tada ja sulipdykite namelio sienas ir stogą, apveskite langus ir duris.

Kai namelio siūlės išdžius, likusiu glajumi dekoruokitestogą ir sienas - išpieškite patinkančius ornamentus ir raštus. Paskutinis akcentas - raudoni ledinukai. Juos taip pat prilipdykite glajumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668