500 g jautienos išpjovos,
raudonasis svogūnas,
3 pomidorai,
cukinija,
80 g salotų lapų,
10 ml alyvuogių aliejaus,
žalumynų papuošti,
aliejaus kepti,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Marinatui:
šaukštas Dižono garstyčių,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
15 ml citrinos sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
aitriosios paprikos miltelių,
rozmarinų,
čiobrelių pagal skonį.
Padažui:
40 ml alyvuogių aliejaus,
20 ml raudonojo vyno acto,
šaukštelis garstyčių,
šaukštelis medaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Visus marinatui skirtus ingredientus sumaišykite. Gautu mišiniu įtrinkite jautieną ir palikite marinuotis apie 2 val. Tada kepkite 40-50 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros. Svogūną susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 2 min. Tada sudėkite smulkintus pomidorus ir kepkite dar apie 2 min.
Cukiniją supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite aliejumi ir kepkite ant grotelių 10-12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Salotas suplėšykite, sumaišykite su keptomis daržovėmis ir plonomis juostelėmis pjaustyta jautiena. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite. Salotas patiekite apšlakščius gautu padažu ir papuošus smulkintais žalumynais.