400 g pievagrybių,
300 g špinatų,
raudonasis svogūnas,
2 skiltelės česnako,
3 šaukštai citrinos sulčių,
šaukštelis bazilikų,
šaukštelis raudonėlių,
2 šaukštai garstyčių,
50 g parmezano,
sviesto kepti,
druskos,
maltų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplaukite ir suplėšykite. Grybus supjaustykite griežinėliais. Svogūną susmulkinkite, sumaišykite su trintomis česnako skiltelėmis ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 min., kol suminkštės. Tada supilkite sultis, suberkite bazilikus, raudonėlius.
Sudėkite garstyčias, grybus, gerai išmaišykite ir kepkite dar 5-7 minutes. Tuomet sudėkite špinatus, pagardinkite prieskoniais, gerai išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 5 min. Salotas patiekite apibarščius tarkuotu sūriu.