300 g miltų,
250 g vandens,
4 bulvės,
šaukštas cukraus,
250 g pievagrybių,
2 svogūnai,
kiaušinis,
šaukštelis sausų mielių,
50 g margarino,
saulėgrąžų aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuvalykite, nuplaukite ir išvirkite bulves pasūdytame vandenyje. Kai išvirs, nupilkite vandenį ir sugrūskite iki bulvių košės konsistencijos. Leiskite šiek tiek atvėsti. Į dubenį įpilkite šilto vandens, įdėkite mielių, cukraus, druskos ir gerai išmaišykite. Į šią masę sudėkite dar šiltą bulvių piurė ir suminkštėjusį margariną.
Gerai išminkykite. Po truputį pilkite miltus ir pradėkite minkyti tešlą. Minkykite tol, kol ji taps vienalytė ir nebelips prie rankų. Palikite tešlą šiltoje vietoje valandai. Kol tešla kils, paruoškite įdarą.
Nuvalytus pievagrybius supjaustykite kuo smulkiau. Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Grybus ir svogūnus patroškinkite keptuvėje su aliejumi. Leiskite atvėsti. Tuomet stalo paviršių gausiai pabarstykite miltais, dėkite ant stalo tešlą ir iškočiokite 5 mm storio stačiakampį lakštą.
Ant stačiakampio krašto vorele uždėkite grybų ir atsargiai suvyniokite suktinuką. Suktinuką nupjaukite nuo pagrindinio lakšto ir supjaustykite į 5-7 gabalėlius. Tada vėl ant lakšto krašto dėkite grybukų, suvyniokite suktinuką ir supjaustykite gabalėliais - taip darykite tol, kol baigsis tešla.
Sudėkite suktinukus ant skardos, prieš tai išklotos kepimo popieriumi (jį reikia patepti aliejumi). Suktinukus patepkite plaktu kiaušiniu (jei laikotės griežto pasninko, galima apseiti ir be kiaušinio) arba aliejumi ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros, 20 minučių.