2 cukinijos,
150 g ožkų pieno sūrio,
30 ml alyvuogių aliejaus,
pusė raudonos paprikos,
pusė geltonos paprikos,
20 g šviežių žalumynų,
50 g gražgarsčių,
sviesto kepti,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Padažui:
skiltelė česnako,
10 ml citrinos sulčių,
20 ml aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Cukinijas supjaustykite griežinėliais, apšlakstykite 15 ml aliejaus ir kepkite ant grotelių 10-12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros. Sūrį supjaustykite gabalėliais, dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, apšlakstykite likusiu aliejumi, pagardinkite pipirais ir kepkite 8-10 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros, kol išsilydys.
Paprikas susmulkinkite ir kepkite ant silpnos ugnies apie 3 min. Tada suberkite smulkintus žalumynus ir kepkite dar apie 2 min. Gražgarstes suplėšykite, sumaišykite su sūriu, cukinijomis, paprikomis ir žalumynais.
Česnako skiltelę sutrinkite, sumaišykite su likusiais padažui skirtais ingredientais, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Salotas patiekite apšlakščius gautu padažu.