Tešlai:
130 g medaus,
380 g miltų,
šaukštelis kepimo miltelių,
130 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
kiaušinis,
imbiero,
kardamono,
maltų gvazdikėlių,
cinamono pagal skonį.
Papuošti:
200 g miltelinio cukraus,
30 ml citrinų sulčių,
maistinių dažų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir pagardinkite prieskoniais. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi. Tada supilkite lydytą medų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Abi mases sumaišykite ir išminkykite tešlą. Ją suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Paskui plonai iškočiokite ir supjaustykite įvairiomis formelėmis. Tuomet dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros, kol gražiai apskrus.
Paskui palikite atvėsti. Visus papuošti skirtus ingredientus sumaišykite. Sausainius papuoškite gauta mase. Kepdami sausainius sugaišite apie 1.5 valandos savo laiko.