300 g pupelių,
2 apelsinai,
100 g varškės sūrio,
30 g svogūnų laiškų,
20 g petražolių,
mėtų lapų papuošti.
Padažui:
skiltelė česnako,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
šaukštas citrinos sulčių,
0.5 šaukštelio medaus,
0.5 šaukštelio garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Pupeles užpilkite vandeniu ir mirkykite apie 8 val. Tada virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Paskui nukoškite ir atvėsinkite. Tuomet sumaišykite su tarkuotu sūriu, smulkintais svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Apelsinus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Česnako skiltelę sutrinkite, pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su likusiais padažui skirtais ingredientais. Skanėstą patiekite apšlakščius gautu padažu ir papuošus mėtų lapais.