1 kg kalmarų,
2 svogūnai,
3-4 česnakų skiltelės,
2 šaukštai sojų padažo,
2 šaukšteliai cukraus,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Kalmarus 1-2 minutėms sudėkite į verdantį vandenį (jeigu šaldyti - prieš tai atšildykite) ir supilkite į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų vanduo. Atvėsusius supjaustykite šiaudeliais arba žiedeliais. Svogūnus ir česnakus nuvalykite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir pakepkite keptuvėje su aliejumi, kol taps auksinės spalvos.
Tada suberkite kalmarus, išmaišykite ir pakepkite apie minutę. Apibarstykite cukrumi, išmaišykite, pagardinkite sojų padažu, druska, pipirais ir dar kartą sumaišykite.
Visa tai darykite labai greitai ir ant kaitrios ugnies (pakepkite 1-2 minutes). Nukaiskite ir išspauskite česnakus. Viską išmaišykite ir sudėkite į salotinę. Papuoškite žalumynais.