300 g lakštinių makaronų,
2 kriaušių,
1 šaukšto cukraus,
3 šaukštų džiūvėsėlių,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelių,
50 g pelėsinio sūrio,
2 šaukštelių citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kriaušes perpjaukite išilgai per pusę, išpjaukite sėklalizdžius ir nulupkite. Puode užvirinkite dvi stiklines vandens, sudėkite kriaušes, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir ant silpnos ugnies virkite 10 min. Išimkite, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite trintas česnako skilteles, suberkite džiūvėsėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai paruduos. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite ir sukrėskite į keptuvę su džiūvėsėliais.
Sudėkite kriaušes, pabarstykite pipirais ir išmaišykite. Makaronus dėkite į lėkštes, apibarstykite trupintu pelėsiniu sūriu.