250 g varškės,
100 g sviesto,
250 g miltų,
10 g kepimo miltelių,
cukraus.
GAMINIMAS:
Varške išsukite su minkštu sviestu. Miltus išsijokite, suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Į varškės masę po truputį suberkite miltus. Užmaišykite prie rankų nelimpančią tešlą. Gali būti, kad miltų prireiks daugiau arba mažiau - viskas priklauso nuo varškės.
Tešlą 30 min. padėkite į šaldytuvą. Tuomet iš tešlos iškočiokite 0.5 cm ar kiek plonesnį lakštą. Stikline išspauskite skridinėlius. Į lėkštę įberkite cukraus ir jame iš vienos pusės pavoliokite tešlos skridinėlius, tada kiekvieną perlenkite pusiau cukruota puse į vidų.
Dabar apvoliokite iš abiejų pusių. Jeigu patinka, į cukrų galima įberti cinamono. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudėkite varškės kriaukleles (jų pernelyg nesuglauskite) ir 20 min. pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.