2 svogūnai,
stiklinė perlinių kruopų,
2 šaukštai aliejaus,
50 g džiovintų baravykų,
stiklinė raugintų agurkų sūrymo,
5 rauginti agurkai,
4 bulvės,
lauro lapas,
pastarnoko šaknis,
6-7 kvapiųjų pipirų žirneliai,
po ryšelį krapų ir
petražolių,
70 g saliero šaknies,
morka,
džiovinta petražolės šaknis.
GAMINIMAS:
Perlines kruopas nuplaukite, užpilkite 2 stiklinėmis vandens ir palikite nakčiai. Kitą dieną kruopas dar kartą nuplaukite ir užpilkite švariu šaltu vandeniu. Virkite 15 minučių, po to vandenį nupilkite. Džiovintus grybus sumalkite kavamale. Kruopas ir maltus grybus sudėkite į puodą, užpilkite 2 l vandens ir virkite 35 minutes.
Tuo metu nuvalykite daržoves. Morką ir saliero šaknį sutarkuokite stambia tarka, pastarnoko šaknį ir bulves supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir petražolės šaknį smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 minutes pakepkite svogūnus, tada sudėkite morką, saliero ir petražolės šaknis ir maišydami dar 6 minutes pakepkite.
Bulves ir pastarnoko šaknį įdėkite į puodą su perlinėmis kruopomis ir virkite 7 minutes. Raugintus agurkus nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į sriubą, taip pat sudėkite keptas daržoves ir virkite dar 10 minučių. Krapus ir petražoles nuplaukite, susmulkinkite, suberkite į sriubą kartu su kvapiųjų pipirų žirneliais ir laurų lapais.
Vietoj druskos įpilkite raugintų agurkų sūrymo. Dar 5-7 minutes pavirkite ir nukaiskite puodą. Uždenkite dangčiu ir palikite 30 minučių pastovėti.