3/4 stiklinės džiovintų žirnių,
2 skiltelės česnako,
2 morkos,
2 bulvės,
2-3 laurų lapai,
šaukštas avižinių dribsnių,
aliejaus,
druskos,
pipirų,
kario,
"Chmeli-suneli".
GAMINIMAS:
Žirnius užmerkite 6-7 valandoms arba nakčiai (tuomet jie greitai išvirs). Į puodą įpilkite vandens, suberkite žirnius ir virkite ant mažos ugnies, po kurio laiko sumeskite laurų lapus. Kai žirniai bus beveik minkšti, į sriubą sudėkite supjaustytas morkas, bulves ir virkite 12-15 minučių.
Tada įpilkite aliejaus, įberkite šaukštą avižinių dribsnių, gerai išmaišykite. Avižiniai dribsniai išskys ir taps nematomi, tačiau pagerins sriubos skonį. Pavirkite dar 3-4 minutes. Po to įberkite druskos, pipirų, kario, "Chmeli-suneli". Baigdami virti į sriubą suberkite susmulkintą česnaką. Leiskite sriubai 12 minučių pastovėti.