500 g sluokniuotos tešlos,
100 g fetos,
100 g kietojo sūrio,
250 g svogūnų laiškų,
ryšelis krapų,
4 kiaušiniai,
maltų juodųjų pipirų,
sezamų sėklų,
kiaušinio trynys ir
šaukštas pieno pyragui aptepti.
GAMINIMAS:
Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai sukapokite, sudėkite kvadratėliais supjaustytą fetą ir kietąjį sūrį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Pagardinkite pipirais. Tešlą padalykite į dvi dalis. Vieną dalį išklokite ant popieriumi išklotos ir sviestu pateptos kepimo formos.
Suformuokite kraštelius. Tešlą subadykite šakute. Sudėkite paruoštą įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir gerai užspauskite kraštus. Trynį išplakite su pienu ir šiuo mišiniu aptepkite pyragą. Pabarstykite sezamų sėklomis ir 20 minučių pašaukite į iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę.
Kai pyragas iškeps, palaikykite jį kepimo formoje 5 minutes, tuomet išimkite ir dar leiskite pastovėti 5-10 minučių.