300 g kvietinių miltų,
170 g cukraus,
120 ml vandens,
šaukštelis vanilinio cukraus,
55 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus,
šaukštelis sodos,
šaukštelis kepimo miltelių,
druskos,
300 g rabarbarų,
2 saujos šaldytų aviečių,
cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Rabarbarus nulupkite ir ne itin smulkiai supjaustykite, suberkite 20 g cukraus, avietes ir maišykite. Paruoškite tešlą: miltus, vandenį, aliejų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, likusį cukrų, sodą ir šiek tiek druskos sudėkite į dubenį ir gerai išplakite plaktuvu.
Silikoninę formą sutepkite aliejumi ir sukrėskite dalį tešlos. Drėgna ranka ją paskirstykite ant formos dugno. Ant tešlos sudėkite rabarbarus ir avietes. Ant viršaus sukrėskite likusią tešlą ir išlyginkite drėgna ranka.
Formą pašaukite į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25-30 minučių. Kai pyragas iškeps, apverskite formą dugnu aukštyn didelėje lėkštėje. Palaukite, kol pyragas kiek atvės, tada nuimkite formą. Pyragą apibarstykite cukraus pudra.