1.2-1.5 kg višta,
3-4 vidutinio dydžio apelsinai,
4-5 česnakų skiltelės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Vištą ir apelsinus nuplaukite. Vištą iš vidaus ir išorės įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais, įdėkite į kepimo formą, pateptą aliejumi. Apelsinus supjaustykite griežinėliais. Jeigu nepatinka žievės skonis, galite apelsinus nulupti.
Vištos krūtinėlės odą atsargiai kilstelėkite ir ten prikiškite apelsinų griežinėlių. Vištą apverskite, tą patį padarykite ir nugarinėje dalyje. Česnakus nulupkite ir supjaustykite išilgai perpus arba į keturias dalis.
Juos sudėkite į vištos vidų. Ten pat sudėkite ir likusius supjaustytus apelsinus. Vištos kojas suriškite. Jeigu liko pjaustytų apelsinų, sudėkite juos į kepimo formą prie vištos. Vištą kepkite apie 2-2.5 val.
Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Retkarčiais apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis. Karštą iškeptą vištą supjaustykite dalimis ir patiekite.