800 g riebios varškės,
4 kiaušiniai,
4 šaukštai kukurūzų miltų,
5 šaukštai cukraus,
pagal skonį vanilinio cukraus,
pusė stiklinės džiovintų spanguolių,
apelsinas,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Spanguoles perplaukite verdančiu vandeniu. Apelsiną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, sultis išspauskite. Spanguoles užpilkite apelsino sultimis ir palikite, kad išbrinktų. Varškę kelis kartus permalkite mėsmale arba pertrinkite per sietelį ir sukrėskite į gilų dubenį.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių, baltymus trumpam padėkite į šaldytuvą, trynius suverskite į varškę. Ten pat pagal skonį berkite apelsino žievelių, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius, kukurūzų miltus, supilkite lydytą sviestą. Įmaišykite ir labai gerai nuvarvintas ir virtuviniu rankšluoščiu nusausintas spanguoles.
Atvėsintus baltymus išplakite iki standumo ir kabinant šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite į varškės masę taip, kad nesubliukštų. Krėskite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.